Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

20 ГОДИНИ ОД ЗАГИНУВАЊЕТО НА БРАНИТЕЛОТ И ХЕРОЈ ПЕЦЕ МАТИЧЕВСКИ ОД НОВАЦИ

По повод 20 години од загинувањето на бранителот и херој Пеце Матичевски од Новаци, делегација од Општина Новаци положи свежо цвеќе на неговото вечно почивалиште во знак на почит и сеќавање на неговото дело и живот кој несебично го даде за слободата на својата татковина.Во чест на херојот Пеце Матичевски и останатите загинати бранители, почит оддаде подрачното министерство за одбрана и организацијата на резервни офицери на РСМ, здружението на пензионери од општина Новаци и останати.Одаваме почит со цел никогаш да не заборавиме на нивното пожртвувано дело .Постојано ќе се сеќаваме на нивниот живот, лик и дело.ВЕЧНА СЛАВА!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content