Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Показна вежба на противпожарната заштита

Денес се одржа показна вежба со што беа претставени капацитетите на општината во поглед на противпожарната заштита каде учество зедоја доброволни противпожарни друштва од Новаци, Битола, Прилеп. Показната вежба беше под покровителство на градоначалникот на општина Новаци, Стевче Стевановски по повод посетата на делегацијата од збратимената општина Хрпеље Козина од Р Словенија.

Целта на вежбата беше понатамошна соработка со доброволните друштва од Словенија за едукација, материјална техничка соработка и заеднички активности

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content