Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Oдбележани 21 години од масакрот кај Вејце

Со полагање свежо цвеќе пред споменикот на загинатите бранители во кругот на СВР Битола, споменикот „Ангел“ кај Саат кулата во Битола и споменикот на бранителот Бошко Најдовски во Горно Оризари, денес се одбележаа 21 години од масакрот кај Вејце, во кој што во заседа беа нападнати и масакрирани осум припадници на Посебната единица при СВР Битола и припадници на армиската единица “Волци“, од кои четворица од Битола и битолско.Нека им е вечна слава.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content