Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Oдбележани 117 години од смртта на Ѓорѓи Сугарев

,,Самиот крвта си ја пролеа, жив на душманите тој не се даде “

Денес одбележавме 117 години од смртта на големиот учител, револуционер и војвода Ѓорѓи Сугарев и на неговите 22 комити кои предадени од врховистите во нерамна борба со турскиот аскер и башибозук, загинаа за слободата на Македонија.

Настанот беше организиран под покровителство на Општина Новаци и Советот на Општина Новаци.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content