Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Кузманоски со честитка за 8-ми Март

Пред повеќе од еден век Клара Цеткин и Роза Луксембург заедно со своите истомисленички, ја започнале борбата за правата на жената, кревајќи го својот глас против родовата нееднаквост и обесправеност на жената.

Меѓународниот ден на жената – 8-ми Март е само потврда дека во минатото, храбри, горди и достоинствени жени испишувале светли страници од историјата, борејќи се за своите права и за потполна рамноправност со мажите, која борба сеуште трае, а историјата треба да се допишува.

Честит 8-ми Март!

Back to top
Skip to content