Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

,Силата на бабата” од Новаци дел од манифестацијата ,,Зелникот на баба” во Пробиштип

Здружението ,,Силата на бабата” од Новаци учествуваше на манифестацијата ,,Зелникот на баба” во Пробиштип, на која ја освои наградата за најдобро уредена маса со домашни традиционални месени деликатеси:зелници,мазници,питулици и сл.

Настанот имаше хуманитарен карактер а собраните средства ќе бидат дадени за овие цели.

Здружението ,,Силата на бабата” веќе неколку години учествува на оваа манифестација а изминатите години Вера Котевска овои прва и трета награда за брзо сукање.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content