Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

СЕ ПОСТАВУВААТ НОВИ ТРОТОАРИ ВО ДОБРОМИРИ

Започнаа градежните активности околу поставувањето на тротоарите во село  Добромири. Вкупната должина изнесува 380 метри со вкупна вредност од 1.727.154,00 денари.

„Покрај тротоарите во Добромири се градат и тротоари во Рибарци и тоа 3 краци: крак 1- 77.8 метри, крак 2 -192.45 метри и крак 3- 35 метри со вкупна вредност од 1.083.001,00, како и во Долно Агларци во должина од 100 метри додека во Далбеговци во должина од 160 метри .“ рече Стевче Стевановски, градоначалник на Општина Новаци.

Средствата се обезбедени од Програмата за фосилни горива од Министерство за животна средина и просторно планирање.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content