Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се одржа Државното ридско првенство на Македонија

Денеска се одржа Државното ридско првенство на Македонија во организација на Велосипедскиот клуб Пелистер 15 Мај од Битола, по четврт пат во Битола. На него зедоа учество 12 клубови со над 70 велосипедисти во сите категории: у13, у15, кадети, јуниори, у23, сениори, мастерс и жени. Се возеше од хотел Капри Битола до ски центарот Нижеполе во должина од 12 километри.

Ја имав таа чест на најуспешните велосипедисти да им ги доделам признанијата.

Со голeмо задоволство го поддржав настанот и ги бодрев велосипедистите од новоотворениот клуб Нова бајк од Новаци. Во иднина планираме вакви и слични настани да се организираат и во Општина Новаци во интерес на младите и спортот

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content