Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Работилницата „Децата имаат права но и обврски“

Денеска бев гостин во ДГ “ Бамби “ во Новаци каде присуствував на работилницата „Децата имаат права но и обврски“ преку која ќе се запознаат со одредбите од Конвенцијата за правата на детето. Работилницата беше одржана од професори на Правниот факултет Битола согласно претходно потпишаниот Меморандум за соработка помеѓу Општина Новаци и Правен Факултет. До крајот на овај месец ќе се организира информативен ден, за „Пристап до правда за најранливите – Можности за користење на бесплатна правна помош“ во Општина Новаци.Во септември планирана е едукативна работилница за школските деца од 7-14 години за запознавање со конвенцијата на децата насловена како „ Кон заштита и промоција на моите права“.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content