Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Посета на општина Беледије, Р.Турција

Денешната работна посета на Адапазари, Р. Турција ја завршив со посета на Општина Беледије каде на мое огромно задоволство се сретнав со градоначалникот Мутлу Исиксу и со, неговиот тим на стручни работници, советници и општинска администрација.

Разговаравме за нашите надлежности, актуелните проблеми и предизвици со светската криза, скапата цена на горивата и електричната енергија , кои се нашите сличности а што е она што не разликува како локални самоуправи. Општина Беледије има 750 вработени заедно со сите институции кои работат под надлежност на општината, 25 директори на институции а Советот на општината брои 37 советници.

На мое огромно задоволство градоначалникот Исиксу ја прифати мојата покана и ќе оствари возвратна посета на Општина Новаци кон крајот на Мај или почетокот на месец Јуни. Им благодариме на домаќините за одличниот дочек и целосното внимание кое ни го посветија.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content