Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отворен 8 – миот Меморијален турнир во мал фудбал Пеце Матичевски

Вечерва го отворив 8 миот по ред Меморијален турнир во мал фудбал Пеце Матичевски кој традиционално се организира во месец јуни под покровителство на Општина Новаци.

Големо е задоволството да се гледа дека од година во година овој спортски настан сеуште се негува и е уште побогат и помногуброен.

Посакувам уште долги успешни години на постоење и организирање на овој спортски настан кој го носи името на еден херој Пеце Матичевски кој е родум од Новаци а животот го даде на браникот на татковината во конфликтот во 2001година.

Општина Новаци и понатаму ќе ги поддржува ваквите спортски настани и манифестации во границите на своите можности.

Нека е со среќа и нека победат најдобрите!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content