Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Општина Новаци дел од проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија 2″

Денес присуствував на свеченото

отворање на второто продолжение на проектот „Зајакнување на луѓето од Пелагонија 2″. Ова е втора година како Општина Новаци ќе биде дел од овој проект кој се спроведува во соработка со Про Локал и деветте општини во Пелагонија а е поддржан од Амбасадата на Кралството Холандија и Програмата МАТРА.

Во ова продолжение на проектот ќе бидат вклучени нови 7 млади луѓе од Општина Новаци кои ќе се организираат преку здружението Европска гледна точка.

Проектот „Зајакнување на

луѓето од Пелагонија 2“ продолжува уште две години, а со тоа и заедничката

соработка која што се формализираше со потпишување на Меморандумот за

соработка и унапредување на состојбата на младите и можностите за млади во Пелагонискиот регион помеѓу претседателот на Про Локал и градоначалниците на пелагониските

општини: Демир Хисар, Ресен, Новаци, Могила, Крушево,

Долнени и Кривогаштани, а од оваа година дел од проектот ќе бидат и Битола и Прилеп.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content