Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележан Денот на пролетта со акција за пошумување

Со акција за засадување на 400 садници црн бор и чемпрес во Далбеговци денес го одбележавме Денот на пролетта.

Во акцијата беа вклучени дечињата од детската градинка Бамби од Новаци, учениците од ЦОУ ,,Славко Лумбарковски”Новаци, дел од вработените во Општина Новаци и ЈКП ,,Комунална хигиена ” Новаци и жителите на село Далбеговци.

Заштитата на животната средина, обновување на зеленилото и зголемување на зелените површини се наш приоритет.

Акцијата се спроведе во соработка со Македонски шуми.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content