Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одбележанa годишнината од загинувањето на бранителот Пеце Матичевски

Денес се навршуваат 22 тажни години од смртта на нашиот сограѓанин Пеце Матичевски, кој животот го даде во одбрана на татковината во конфликтот во 2001 година.

Делегација составена од општинската администрација и Советот на Општина Новаци положија цвеќе на гробот на бранителот Пеце Матичевски на гробиштата во Новаци.

На денешен ден 05.06.2001 година загинаа во заседа кај Гајре, Шипковица Пеце Матичевски, Влатко Миленковски и Благојче Силјановски, воени резервисти, припадници на баталјонот на Воената полиција од Битолскиот корпус.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content