Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Монтирана е браната на река Црна

Со оглед на високите температури и потребите на земјоделците за наводнување на нивните земјоделски површини, Општина Новаци во соработка со ЈПКД „Комунална Хигиена“ – Новаци, ја монтира браната на река Црна. Истата е поставена во близина на 9тиот канал и со тоа ќе се обезбеди вода за наводнување во атарите на селата од долно Агларци до Новаци.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content