Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Младите фудбалерки од ЦОУ „ Славко Лумбарковски“ од Новаци втори на државното првенство во футсал

Денеска ги примив во мојот кабинет младите фудбалерки од ЦОУ „ Славко Лумбарковски“ од Новаци кои на државното првенство во футсал го освоија второто место.Натпреварот се одигра во Скопје помеѓу екипата од нашето училиште и ЦОУ „Љубен Лапе“ од Скопје.На овај одличен спортски пласман им претходеа општинските натпреварувања помеѓу основните училишта во општина Битола, потоа следуваше освојување на првото место на натпреварувањето во западниот регион кој им ја осигура картата за на државен натпревар на овие наши млади фудбалерки.Им посакувам уште многу вакви успеси како на личен така и на општински план.Честитки вие сте нашите спортски амбасадори. Ве поддржуваме и ве охрабруваме. Само напред до нови победи и успеси.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content