Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

МЗШВ додели финансиски средства за организирање на ,,Фестивалот на жетвата Новаци 2024″

Денес присуствував на доделувањето на договорите за поддршка на локални настани и саеми во Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство на РМ, каде министерот Цветан Трипуновски ми го врачи решението за финансиска поддршка на ,,Фестивалот на жетвата” кој оваа година ќе се одржи на 19 и 20 јули кај манастирот Рождество на Пресвета Богородица во Новаци.

Голема благодарност за дадената поддршка и заедно со министерот ќе го поддржиме и ќе работиме на новиот концепт за поголема финансиска поддршка, вклучување повеќе млади луѓе, зајакнување на положбата на жените во руралните области и поттикнување на културниот туризам. Сето тоа е во насока на подигнување на земјоделството и руралниот живот на едно подобро ниво.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content