Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Маалски бабари во Општина Новаци

Со оро, песна и шега нашите маалски бабари претставени во комични ликови а со цел да се изгонат лошите духови за време на некрстените денови, традиционално и оваа година ми беа мои драги гости. Со заедничко оро и дарување колбаси како обичај за овој ден ја чуваме нашата вековна традиција!

Нека е за многу години!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content