Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

КУД Новаци во Бања Банско Бугарија на меѓународен фестивал

Културно-уметничкото друштво од Новаци “”КУД НОВАЦИ” со сплет на ора карактеристични за нашиот регион се претставија на меѓународен фолклорен фестивал во Бања Банско.
Нашето друштво години наназад ја претставува општина Новаци на многу домашни и меѓународни фестивали и концерти .
Нашите играорци се чувари и големи амбасадори на фолклорната традиција од нашиот крај.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top