Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА ВО ОПШТИНА НОВАЦИ !

Фотографија на Љубе Кузманоски - Градоначалник на Општина Новаци.

Општина Новаци во соработка со Институтот за трансфузиона медицина од Скопје и Црвениот крст на Р С Македонија , ја организира првата крводариделска акција која ќе се одржи на 07 Мај 2020г(четврток) во период од 09,00 до 15,00 часот во просториите на општинската зграда (општинска сала- I кат).

Општината упатува покана до сите граѓани, да земат учество во оваа хумана акција и дарувајќи од својата крв да се вклучат во дарувањето на најубавиот подарок за секој поединец – шанса за спасување на нечиј живот токму во период кога човештвото е исправено пред предизвикот на пандемијата .

Заинтересираните граѓани можат да се пријавуваат на тел.број 078/282-388

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content