Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Известување до граѓаните на Општина Новаци

📣Општинскиот кризен штаб и Оперативниот штаб од општина Новаци стојат на располагање на сите граѓани од општина Новаци ,вклучувајќи ги и земјоделците кои немаат дозволи за движење на територија на општина Новаци за време на полицискиот час во деновите од Петок(17.04.2020) од 16:00ч до Вторник(21.04.2020) 05:00ч.

Општински Кризен Штаб-Новаци
Оперативен Штаб
Контакт:078/282-388

👉Доставата на најнеопходните намирници до граѓаните (за време на 85 часовен полициски час) ќе ја вршат волонтери од општина Новаци во секое населено место, истите се задолжуваат да носат заштитни маски и ракавици.

❗️Им се препорачува на сите граѓани кои живеат на територијата на Општина Новаци сите најнеопходни намирници да ги набават до петок до 16 часот.

👉Се известуваат сите граѓани на Општина Новаци дека за време на полицискиот час дежурна аптека (24/7) за набавка на лекови ќе биде аптеката Роса Вита во Битола.

#ОстаниДома!
#ЗаштитиСе!
#ДржиРастојание2метри
#НеСеГрупирај

#ДаБидемеСовесниИСвесни
#СпасиЖивот!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content