Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

За секое прваче  во Општина Новаци по 4.000 денари во септември

 

 

Советот на Општина  Новаци  на 15 –тата седница на совет  донесе одлука  секое прваче во Општина Новаци  кое ќе се запише во ОУ. Славко Лумбарковски и подрачните училишта  ќе добие  по 4.000 денари на почетокот на учебната 2018 година.

Овој  надоместок  е со цел намалување на давачките на родителите   кои од први септември ќе испраќаат прваче во новата учебна година  , кога семејниот буџет се преполобува за училишен прибор и книги истакна градоначалникот на Општина Новаци Љубе Кузманоски

Со посебно известување  кое ќе биде објавено на општинската веб страна   ќе се известат родителите за доставување на потребните податоци .

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content