Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Започнува културно забавно лето 2019 во Новаци

 

Културно забавно лето Новаци 2019“ ја збогатува културната и туристичка понуда на Општина Новаци, вели градоначалникот Кузманоски

Десетина настани распределени од 27 јуни до 21 август се подготвени за овогодинешното издание на Културно-забавното лето Новаци 2019.

 

Манифестацијата свечено ќе биде отворена утре со настап на атрактивната Сузана Гавазова, учесникот на звездите на Гранд, Ален Хасанович и група Молика Оне Бенд. Организатор на манифестацијата е Пикси  студио, а покровител Општина Новаци.

-Културно забавно лето-Новаци 2019 придонесува за збогатување на културно-забавниот живот на сите генерации граѓани како и  збогатување на туристичката понуда на Општина Новаци, за што се планирани и повеќе настани. Затоа ги повикувам сите граѓани не само на Општина Новаци туку и од соседните општини во Пелагонија, утре сите заедно да го означиме стартот на овогодинешното културно лето, изјави на денешната прес конференција градоначалникот  Љубе Кузманоски.

Организаторот нуди забава , песна и ора , театарска претстава, детски блок  и други содржини кои ќе се одржуваат на повеќе локации низ општината.

-Програмата е посветена токму за граѓаните од најмали до најголеми и сигурен сум дека ќе уживаат ова лето, рече организаторот Благојче Стојановски-Пикси.

Овој концепт останува бидејќи минатата година се покажал успешен вели портпаролот на Општина Новаци Петар Велјановски . Според него лани петнаесетте настани ги посетиле  преку 3 илјади посетители, а имало и преку 25 илјади прегледи на настаните на социјалните мрежи.

-Бројките од лани ни укажуваат на тоа дека заинтересираноста  за манифестацијата е голема, очекуваме и оваа година посетеност пред се заради квалитетот на настаните. Се што правиме е во дослух со граѓаните, и затоа и оваа година ги прошируваме настаните во други населени места, рече Велјановски.

Општина Новаци за Културно-забавното лето Новаци 2019 издвои  946 000 денари.

 

ПРОГРАМА  ЗА МЕСЕЦ  ЈУНИ-ЈУЛИ-АВГУСТ

 

 

                        27.06.2019. СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ –“ЅВЕЗДЕНА ФОЛК И ПОП ВЕЧЕР”

21:00 Ч.              со  Сузана Гавазова , Ален Хасанович, група Молика Оне Бенд и водител

 Ване Маркоски –канал 5   , Двор на општина Новаци

 

                        _________________________________________________________________________

                       07.07.2019. Хумористична театарска претстава “ТАА РЕЧЕ ДА!”

21:00 ч.             со Драмско студио СОЛЗА И СМЕА,

                                                            Локација- Двор на општина Новаци

                      ________________________________________________________________________________________

 14.07.2019 .    “ЕТНО КОНЦЕРТ НА КОЊАРКА”

12:00 ч                     со група Рудина , група Ѓердан ,Ирена Спасовска и Марјан Коцев

                                                                   Локација-Излетничко место на река Коњарка

                       _________________________________________________________________________________________

16.07.2019.       “ДЕТСКИ МУЗИЧКИ ФЕСТИВАЛ ТРА-ЛА-ЛА “

                                    21:00ч                     Модна ревија за деца и Модна ревија за млади

                                                                     Локација-Двор на општина Новаци или општинска сала Новаци

                       _________________________________________________________________________________________

28.07.2019.     “ ВЕЧЕР НА ТРАДИЦИОНАЛНА МУЗИКА И ИГРА”

21:00Ч                   со Интернационални ансамбли  

                                                                      Локација-Двор на општина Новаци

 

                                _____________________________________________________________________________________

29.07.2019.     “РАЗИГРАНА ОПШТИНА НОВАЦИ”

                                        21:00ч                       Фолклорен караван  во 6 населени места –Далбеговци –Г.Агларци-

                                                                            Живојно-Бач-Гермијан  од 19ч со централен настан во Новаци од 21ч

                                                                           Локација-Двор на општина Новаци

                                 ____________________________________________________________________________________

01.08.2019.      “ИЛИНДЕНСКИ КОНЦЕРТ ВО ГРАДЕШНИЦА”

                                             11:00Ч                  Концерт со Благоја Грујовски

                                                                            Локација-Двор на Манастир СВ.Илија

                                             19:30ч                   Јубилеен Етно-концерт на здружение НЕТОП

     Локација-Средсело с.Градешница

                                              20:30ч                  Концерт со Ирена Спасовска

                                                                             Локација –Средсело с.Градешмица

                               __________________________________________________________________________________

        02.08.2019.      Концерт со Стојне Николова и Бобан Мојсовски

                              20:00Ч                     

                                                                              Локација-Средсело с.Градешница

                                   ___________________________________________________________________________________   

04.08.2019.     “ФОЛК ВЕЧЕР СО ЕЛЕНА ЈОВЧЕСКА “

                                               21:00ч                       Целовечерен  концерт на Елена Јовческа

                                                                                    Локација-Летна сцена с.Добромири

                                  ____________________________________________________________________________________

21.08.2019.          ФЕСТИВАЛ –“ИЗБОР НА ЛЕТЕН ФОЛК ХИТ НА МАКЕДОНИЈА

  21:00ч                   мини концерт со Јордан Митев

 ЗАТВОРАЊЕ НА КУЛТУРНО-ЗАБАВНО ЛЕТО НОВАЦИ 2019

 

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content