Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Започна учебната година во училиштата во Општина Новаци

Во општина Новаци започна новата учебна година каде што во сите подрачни училишта  наставата ќе се одвива со физичко присуство во целосно поготвени училишта.

Во секое  училиште  преземени се сите неопходни мерки и запазени се сите протоколи за заштита од Ковид-19 со цел успешен и безбеден страт на новата учебна година.

24 првачиња од Општина Новаци за првпат седнаа во училишните клупи и го започнаа образовниот процес исполнет со нови знаења и искуства .

Градоначалникот Љубе Кузманоски на првиот училишен ден  на најмалите, првачињата  им посака топло добредојде и им посака успешна учебна година со многу знаења и предизвици.

На сите 24 првачиња од општина Новаци, училишниот кадар и останатите ученици им посакувам успешен старт на новата учебна година .Први септември  не е било кој  и било каков ден.Први септември  е ден кога се прави првиот и најважен чекор во животот кој отвора нови поглавја, можности и перспективи .Први септември е ден за среќа и паметење.Како локална самоуправа интензивно инвестираме во развојот на образовниот систем, создавањето на здрави навики и јакнењето на спортскиот дух.Четири санирани  во нов лик ракометни игралишта  ги пречекаа учениците во с.Добромири , с.Гермијан, с.Горно Агларци и с.Далбеговци.Настрешници со клупи за навивачи во повеќенаменско игралиште во спортска сала во Новаци и реконструирано тениско игралиште во повеќенаменско во с.Добромири.И за оваа учебна година за сите 24 првачиња општина Новаци ќе обезбеди еднократна финансиска помош во висина од по 5000 денари за секое прваче, таблети за учениците од 4-то одделение , 10 лаптопи за наставниците од одделенска нстава  , 5 ТВ приемници и ЛЦД  проектори за потребите на сите подрачни училишта-Истакна градоначалникот Кузманоски .На сите 24 првачиња од општина Новаци, училишниот кадар и останатите ученици им посакувам успешен старт на новата учебна година .Први септември  не е било кој  и било каков ден.Први септември  е ден кога се прави првиот и најважен чекор во животот кој отвора нови поглавја, можности и перспективи .Први септември е ден за среќа и паметење.Како локална самоуправа интензивно инвестираме во развојот на образовниот систем, создавањето на здрави навики и јакнењето на спортскиот дух.Четири санирани  во нов лик ракометни игралишта  ги пречекаа учениците во с.Добромири , с.Гермијан, с.Горно Агларци и с.Далбеговци.Настрешници со клупи за навивачи во повеќенаменско игралиште во спортска сала во Новаци и реконструирано тениско игралиште во повеќенаменско во с.Добромири.И за оваа учебна година за сите 24 првачиња општина Новаци ќе обезбеди еднократна финансиска помош во висина од по 5000 денари за секое прваче, таблети за учениците од 4-то одделение , 10 лаптопи за наставниците од одделенска нстава  , 5 ТВ приемници и ЛЦД  проектори за потребите на сите подрачни училишта-Истакна градоначалникот Кузманоски .

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content