Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Заврши проектот „ Зајакнување на луѓето од Пелагонија “

Присуствував на завршната конференција на проектот „ Зајакнување на луѓето од Пелагонија “ на која присуствуваше заменик амбасадорот на Холандија г-дин Роберт Декер.

Заедно со градоначалниците од регионот потпишавме Меморандум за формирање на првата регионална платформа за млади, преку која општините заедно со ПроЛокал и локалните организации ќе работат на решавање на проблемите и унапредување на состојбата на младите во Пелагонија.

Заради позитивните промени врз младите од рурална Пелагонија, ПроЛокал ќе продолжи со реализација на проектот и во наредните две години со поддршка од Амбасадата на Кралството Холандија во земјата, а во периодот 2022-2024 ќе бидат вклучени и општините Битола и Прилеп, 50 нови учесници и ќе бидат изградени 9 нови инфраструктурни објекти од мал обем по предлог на младите од пелагониските општини.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content