Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Заврши Меморијалниот турнир „Пеце Матичевски“ во Новаци

Со победата на екипата НИКС од Битола и освоеното прво место по дваесеттина дена фер игра се затвори 6-от по ред Меморијален турнир Пеце Матичевски .
Градоначалникот Љубе Кузманоски ги додели пехарите за освоеното I , II , III место како и за најдобар голман и најдобар стрелец .
I место освои екипата НИКС од Битола
II место освои екипата Здг Валентин Стефановски од Демир Хисар
III место освои екипата Бучин

Честитки до победничката екипа како и до сите екипи учесници на овогодинешниот турнир

 

Финалето се играше во саботата, додека истата вечер се доделија и благодарниците за спонзорите и сите кои придонесоа за и оваа година да биде успешен турнирот.

1 место (80.000 ден) – Никс

2 место (30.000 ден) – ЗДГ Валентин Стефановски

3 место (15.000 ден) – Бучин

4 место (4000 ден) – Типсо Европа

Најдобар стрелец (Пехар и топка) – Ѓорѓи Стрезовски

Најдобар голман (Пехар и топка) – Александар Станковски

На советниците од општината им се доделија маици од Меморијалниот турнир во соработка со спонзорите Евротип Спортски Обложувалници и Голд Слот клубовите за игри на среќа.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content