Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Етно концерт на Kоњарка

Етно концертот кој се одржа на излетничкото место на река Коњарка с. Скочивир привлече голем број на посетители и гости од пелагонискиот регион и наши иселеници од општина Новаци .
Овој несекојдневен настан во рамките на Културно-забавно Лето Новаци 2019 го посетија околу 1000 посетители кои во една пријатна и релаксирана атмосфера и прекрасен излетнички амбиент уживаа во етно звуците и убавата македонска песна .
За убавото расположение се погрижија група Рудина , група Ѓердан како и популарните пејачи Ирена Спасовска и Марјан Коцев .
Со една ваква дисперзија на културните настани од културното лето придонесуваме за зголемување на бројот на посетители и туристи збогатувајќи ја туристичката понуда за општина Новаци .
Излетничкото место на река Коњарка станува топ дестинација за прекрасен викенд одмор , а тоа го дозволува и сега пристапниот ново асфалтиран патен правец до самото излетничко место .

Следен настан е фолклорниот караван “Разиграна општина Новаци” со учество на повеќе фолклорни друштва и ансамбли од Пелагонискиот регион и со специјални гости -групи од странство кој ќе се одржи на 28.07.2019 ( недела ) со почеток од 19 часот во неколку села во општина Новаци и централен настан со дефиле во 21 часот во Дворот на општина Новаци .

 

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content