Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Кузманоски го посети Муфтиството на Исламската верска зедница во Битола

Градоначалникот Кузманоски на баклава во Муфтиството на ИВЗ во Битола Градоначалникот Љубе Кузманоски денеска го посети Муфтиството на Исламската верска зедница во Битола по повод големиот празник Рамазан – Бајрам. Кузманоски на Муфтиството и сите граѓани од муслиманска вероисповест во свое име и во името на локалната самоуправа им го честиташе празникот. Муфтијата Амит Расими се заблагодари на посетата и додаде дека постои одлична соработка помеѓу општината и заедницата во интерес на сите граѓани и добрите меѓуетнички односи. На средба со муфтијата, покрај градоначалникот присуствуваа и вработени од општинската администрација.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content