Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КУЗМАНОСКИ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА Р.ТУРЦИЈА

На покана на градоначалникот на Општина Етимесгут од Градот Анкара Енвер Демирел, и претседателот на Фондацијата за економски истражувања на иселениците од Балканот Јуксел Озкале, градоначалникот на Општина Новаци Љубе Кузманоски ја започна својата работна посета во Република Турција. Градоначалникот на Општина Новаци, Љубе Кузманоски оствари средба со градоначалникот на Општина Етимесгут Енвер Демирел, со кого што го предводеа маршот по повод Денот на победата кој е државен празник во Република Турција. Градоначалникот Кузманоски оствари средби со дел од иселениците од Република Северна Македонија во Анкара, а исто така ги презентира и можностите за инвестирање во нашата земја. Работната посета е со цел промоција на Република Северна Македонија пред турскиот народ, кои што според податоците на Државниот завод за статистика се најбројни туристи во нашата држава, како и можностите за меѓусебна соработа помеѓу општините Новаци и Етимесгут.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content