Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

„Волшебната шума“ на театарот Колозов во Новаци

Дечињата од одделенска настава во ЦОУ „Славко Лумбарковски“ од Новаци денeска присуствуваа на детската претстава „ Волшебна приказна“ која ја изведе театарот „ Колозов“.Проектот е насловен прикажување на театарски претстави во рурални средини.

Ова е одлична можност за децата да се запознаат со театарската уметност и да се дружат со познатите глумци Владо Дојчиновски, Дубравка Киселички и Перуника Киселички.

Активноста ја реализира Сојуз на здруженија за рурален развој Мрежа на Лагови во рамките на „Нов културен бран 2018“ поддржан од Министерство за култура на РМ.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content