Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се реконструира локалниот пат Гнеотино Брод

dsc_5621

Градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски на терен каде се изведуваат градежни активности околу асфалтирање и реконструирње на локалниот пат Гнеотино – Брод во должина од 3,3 км кој беше оштетен од минатогодишните поплави.

„ Овој пат ние многу значаен и претходно беше целосно реконструиран но од минатогодишните поплави ки ја зафатија општина Новаци еден дел беше целосно оштетен. Благодарение на средствата од УНДП сега ќе го реконструираме во должина од 3,3 км.  “ рече Лазар Котевски, градоначалник на општиа Новаци.

dsc_5617

Реконструкцијата на локалниот пат Гнеотино Брод се прави со средства од УНДП а вредноста на проектот изнесува  15 милиони денари.

Back to top
Skip to content