Daily Archive: August 2, 2019

Aug 02

Споменик на коњ изработен од шрапнели од Првата светска војна поставен во Градешница

Скулптура на коњ поставена е во мариовското село Градешница, а посветена на сите жртви од Првата светска војна. Споменикот е донација на уметникот и склулптор Златко Бојковски кој живее во Скопје, но роден е во  Градешница. Скулптурата е изработена за да се одбележат 100 годишнината од завршувањето на Првата светска војна. Бојковски ја изработувал три …

Continue reading »

css.php