Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Оглас ИПА ОП 2023 – Обуки за побарувани занимања на пазарот на труд

Почитувани, ве информираме дека на следниот ЛИНК може да го најдете јавниот повик за невработени лица за мерка 3.3 Обуки за побарувани занимања на пазарот на труд, која се спроведува преку ИПА-проектот на АВРСМ „Активација на ранливи групи на пазарот на трудот“.

Јавниот повик се однесува на следните целни групи:

• корисници на гарантирана минимална помош,

• жени,

• Роми,

• млади до 29 години,

• лица со попреченост и

• долгорочно невработени лица

Back to top
Skip to content