Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Хортикултурно уредување на дворот на општина Новаци

Градоначалникот на Општина Новаци, Љубе Кузманоски заедно со в.д. директорот на ЈКП „Комунална Хигиена“ – Новаци, Петар Велјановски засадија садници од дрвја во дворот на општината.

„Вршиме нивелација на земјата садејќи трева, цвеќиња и украсни садници отпорни на климатските услови во секој период од годината. Акцијата се спроведува во овој период, бидејќи пролетта е најпогодното годишно време за садење. Нашите заложби како локална самоуправа продолжуваат за зазеленување на секој простор и во секое населено место во Општина Новаци.“ – рече градоначалникот Љубе Кузманоски.

Back to top
Skip to content