Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

21 година од загинувањето на Пеце Матичевски кај Гајре Шипковица, Тетово

Денес заедно со претседателката на Советот на Општина Новаци Славица Најдовска Стојковска положивме цвеќе пред споменикот „Ангел“ кај саат кулата и во касарната „ Стив Наумов“ во Битола, во чест на загинатите бранители во конфликтот во 2001 година.

Во недела на 05.06 се одбележува 21 годишнината од загинувањето на нашиот сограѓанин Пеце Матичевски кој е родум од Новаци, заедно со неговите соборци Влатко Миленкоски и Благојче Силјанов .

Нека им е вечна славата како што е неговата жртва и дело.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content