Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Целосно ќе се асфалтира патот до Мариово

Започнаа градежните активности околу асфалтирање на регионалниот патен правец Рапеш – Старавина во должина од 9 километри.

„ ЈП Макдеонија пат започна со градежни работи и асфалтирање на регионалниот пат до Мариово, поточно од потегот кај село Рапеш кај мостот на Река Црна кон село Старавина. Вкупната должина на патот е 9 километри. Градежните активности веќе се започнати , така што за скоро ќе се почне со асфалтирање. Со завршување на оваа делница од Битола до Градешница, во должина од 53 километри ќе биде целосно асфалтиран патот до Мариово., вели градоначалникот на општина Новаци, Љубе Кузманоски.

Паралелно со овој пат интензивно се работи и на реконструкција на регионалниот патен правец Р 1311 Битола- Новаци – Рек во должина од 12 километри.

Back to top
Skip to content