Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Фолклорен концерт анамбл „ P`olana “ Република Чешка

Прекрасно помината вечер со фолклорниот ансамбл “P`OLANA” од Брно, Република Чешка.

Синоќа на летната сцена во Добромири фолклорниот ансамбл „Полана “ од Чешка со целовечерен концерт претставија дел од нивната народна музика и фолклор кој беше прифатен со воодушевување и бурно ракоплескање од присутната публика. Ова е прва дисперзија на поголем фолклорен настан на Културно лето Новаци и , е во соработката со НУ Центар за култура Битола.

 

Back to top
Skip to content