Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Со средства од Општина Новаци, жителите сами го реконструираат детското паркче

Овој неделен есенски ден ги посетив жителите на Новаци кои здружено заедно го реконструираат и го доопремуваат детското паркче каде нивните дечиња секојдневно играат. Советот и Општина Новаци им доделија околу 150 000 денари за оваа намена, а средствата се искористени за поставување ограда,бетонски постамент клупи и сл.

Се радувам што гледам дека нашите жители почнуваат да се однесуваат општествено одговорно и повикувам овај позитивен пример да го следат сите , заеднички да ја направиме Општина Новаци поубаво место за живеење .

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content