Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

СО ИНТЕРВЕНЦИЈА ВРЗ РЕЗЕРВОАРОТ И ИЗВОРИТЕ НА 5-ТЕ ЧЕШМИ НАДМИНАТ ПРОБЛЕМОТ СО НЕДОСТИГОТ НА ВОДА ВО МАРИОВО

Како резултат на појавата на сушен период и енормно високите температури се намали значително протокот на вода од изворите на 5-те чешми од кои со вода за пиење се снабдуваат 4 населени места во Мариовскиот крај.Екипа од ЈП Комунална Хигиена-Новаци спроведе голема и успешна акција врз дел од изворите и резервоарот со што се обезбеди голем влез на вода во главниот резервоар од кој понатаму се разделува по населените места.Вода има за сите подеднакво!Останува апелот до граѓаните од с.Градешница, с.Зовиќ, с.Старавина и с.Будимирци за совесно и рационално користење на водата за пиење.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content