Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Симболично закројување на лозите по повод Св.Трифун

Традиционално секоја година на овај ден симболично се закројуваат лозите за богат и квалитетен род на сите лозари и овоштари и да им бидат убави виното и ракијата кои ќе ги произведат.

За многу години да ни е Свети Трифун, заштитникот на лозјата, лозарите и винарите.

Наздравете со убаво македонско вино за да биде бериќетна и успешна годината!

 #НапомошСвТрифун🍇🍷

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content