Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Се чисти поројот во село Гермијан

Овие денови активно се чисти поројот во село Гермијан, кој беше целосно запоставен,запуштен и обраснат со бујна вегетација од моментот на неговата изградба до денес. Поројот беше изграден со цел да им даде заштита од поплави на месното населени а во состојбата во која се наоѓаше претставуваше огромен ризик при појава на овие несакани природни непогоди. Акцијата за чистење се спроведува во соработка со КЈП „Комунална хигиена“ Новаци и АД „Водостопанство Подружница Битолско поле“.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content