Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Седумчлена делегација од Општина Новаци во посета на Хрпеље Козина,Словенија

Седумчлена делегација од Општина Новаци денес ја посети збратимената Општина Хрпеље Козина, Р.Словенија.

Градоначалничката Саша Ликавец Светелшек ја претстави општината и проектите кои се започнати и се градат, и она што е направено во изминатите години.

Градоначалникот на Општина Новаци, Стевче Стевановски ги запозна домаќините со општината,тековните и идните проекти и можните полиња на идна соработка.

На свечената седница беа разменети пригодни подароци во знак на доброто пријателство.

Делегацијата го посети здравствениот дом, детската градинка и основното училиште, индустриската зона, митскиот парк и музеј во Родик, посета на фармата Махне во Татре и семејната сирењара, овоштарникот во Прешница и локалниот бизнис за производство на сушено месо во Слопе.

При посетата на доброволното противпожарно друштво во Материја на македонската делегација им беше донирана противпожарна опрема и дваесет комплети противпожарна облека.

Општините Новаци и Хрпеље Козина се звратимени десет години и редовно ја одржуваат соработката и комуникацијата која и понатаму ќе трае.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content