Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Свеченост по повод 77 години од постоењето на Црвен крст на Македонија

Во Народниот театар во Битола, по повод Денот на крводарителството и 77 години од постоењето на Црвен крст на Македонија, им беа доделени признанија на крводарителите кои дарувале крв од 50 до над 130 пати, а еден крводарител оваа скапоцена течност хумано ја дарувал дури 141 пат. Признанијата за нивната хуманост и придонес во спасувањето на човечки животи, им ги врачивме заедно со моите колеги градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски и градоначалникот на општина Могила, Драганчо Саботковски.На оваа свеченост им претходеше крводарителска акција во која, учество зедоа и младите од Општина Новаци. Прославата беше затворена со театарската претстава ,,Одам на лов”, во изведба на волонтерите на Клубот на млади при ОО на Црвен крст Битола.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content