Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Реновирано детско паркче во Новаци

Денес се подруживме заедно со дечињата од Новаци и детската градинка „Бамби“ во реновираниот детски парк.

Заедно со омилениот детски супер херој Спајдермен им поделивме пригодни подароци подготвени од родителите, како и мала закуска направена од мајките и бабите на дечињата кои живеат во ова маала во Новаци.

Претходно Општина Новаци и Советот на барање на жителите на Новаци, им доделија околу 150 000 денари за реконструкција на детското паркче кои сами со здружени сили го реконструираа т.е поставија ограда,бетонски постамент клупи и сл.

Во следниот период најавувам реконструкција на детските паркчиња во сите населени места и воедно ги охрабрувам жителите да го следат овај позитивен пример за општествено одговорно однесување за заедно сите да ја направиме Општина Новаци поубаво место за живеење за нас и нашите деца.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content