Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Празникот на општина Новаци и патронeн празник на ЦОУ “Славко Лумбарковски”

Фотографија на Љубе Кузманоски - Градоначалник на Општина Новаци.Фотографија на Љубе Кузманоски - Градоначалник на Општина Новаци.

Денес, по повод празникот на општина Новаци и патрониот празник на ЦОУ “Славко Лумбарковски”, пред бистата на патронот цвеќе положија делегација од општина Новаци предводена од градиначалникот Љубе Кузманоски и делегација од самото училиште предводена од директорот Илче Соклевски.

”Денес го одбележуваме раѓањето на големиот херој Славко Лумбарковски и 64 години постоење на општинското основно училиште “Славко Лумбарковски” .Нашето училиште е расадник на трајни знаења и вредности на голем број генерации .
Ги поздравувам сите досегашни достигнувања и идни заложби за подобрување на условите за работа на учениците и наставниот кадар .
Како локална самоуправа ќе продолжиме да вложуваме во нашите ученици , во нашите деца, во насока на подобрување на воспитно-образовниот процес.”-истакна градоначалникот Кузманоски

Многубројни се делата на хероите на кои со гордост се сеќаваме на нив.

Нека ни биде честит патрониот празник!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content