Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

По повод 30-ти Март , празникот на општина Новаци, свежо цвеќе на гробот на бранителот Пеце Матичевски

Фотографија на Љубе Кузманоски - Градоначалник на Општина Новаци.

По повод 30-ти Март , празникот на општина Новаци , делегација од општината предводена од градоначалникот Љубе Кузманоски положи свежо цвеќе на гробот на бранителот Пеце Матичевски од с.Новаци кој загина во конфликтот во 2001 година.

Пеце Матичевски се запиша во историјата на македонскиот народ, стана дел од неговата борба за мир и слобода, стана народен херој.
Никогаш нема да биде заборавен.Неговото дело ќе го споменуваат поколенија и поколенија.

Вечна му слава!

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Back to top