Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

17 првачиња годинава во општина Новаци

Новата учебна година започнува за две недели а општина Новаци веќе привршува со последните подготовки за спремен дочекот на учениците. Оваа година во прво одделение се запишале 17 ученици што е за девет помалку од минатата година.

„ Учебната 2018/2019 година во општина Новаци се запишале 17 ученици и тоа од 9 Новаци, 4 од Добромири, 1 од Рапеш, 1 од Агларци и 2 од Живојно. Новина годинава е тоа што на сите првачиња општина Новаци ќе им додели еднократна парична помош во висина од 4000 денари. “  рече Љубе Кузманоски, градоначалник на општина Новаци.

 

Минатата година во ЦОУ „Славко Лумбарковски“  школувањето за прв пат го започнале 26 првачиња. Вкупниот број на ученици годинава изнесува   .

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content