Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ОФФ РОАД ПЕЛИСТЕР организира џип тура низ Мариово

На сите учесници им посакав успешна џип тура низ Мариово која ја организира ОФФ РОАД ПЕЛИСТЕР.

Организаторите испланирале посета на неколку туристичко – историски знаменитости, природни убавини и верски објекти низ Мариово во две фази. Имено во првата фаза предвидено е да се види Церова полјана, ,, Петте чешми”, висорамнината Добро Поле каде е пробиен т.н Солунскиот фронт во Прва светска војна во 1918 г и одмор во караулата во с. Старавина.

Втората фаза пак предвидува учесниците на џип турата да го посетат спортско рекреативниот парк на река Коњарка и Скочивир.

На овај начин Општина Новаци се промовира како интересна туристичка дестинација и за алтернативни авантуристички видови на туризам.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content