Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Отворен е традиционалниот седми по ред меморијален турнир во мал фудбал,, Пеце Матичевски”

Отворен е традиционалниот седми по ред меморијален турнир во мал фудбал,, Пеце Матичевски”.

На сите натпреварувачи им посакуваме пред се успешна игра, многу забава и дружење и нека победи најдобриот.

Пеце Матичевски е наш херој, роден во с.Новаци, на 22.08.1978 година. Како дел од резервниот состав на АРМ, Пеце беше учесник во воениот конфликт во 2001 година. На 5 Јуни 2001 година, кај патот Шипковица – Гајре, во заседа слична на Вејце, загинуваат 5 припадници на АРМ, меѓу кои и Пеце Матичевски. Постхумно, беше одликуван со медал за храброст од Претседателот на Р.Македонија.

Нека му е вечна слава.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content