Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Остварени средби со жителите на Далбеговци, Добромири, Горно, Долно Агларци и Живојно

Започна процесот на изработка на нацрт-буџетот на Општина Новаци за 2024 година.

Како секоја година така и оваа планирањето на буџетот започнува со средби со граѓаните.

➡️За таа цел викендов се остварени средби со жителите на Далбеговци, Добромири, Горно, Долно Агларци и Живојно.

➡️Во вторник 05.12.2023 година ќе бидат посетени следните села:

-17:30 ч – Рибарци

-19 ч – Гермијан

– 20 ч – Бач

➡️Планирани се и средби со жителите од Долно Орехово и мариовскиот крај исто така.

🌐Покрај личните средби на веб страната на Општина Новаци www.opstinanovaci.gov.mk е креирана алатка со цел нашите жители да можат да партиципираат во утврдување на приоритетите , да даваат свои предлози и сугестии при планирањето на Буџетот на Општина Новаци за 2024 година и да ги истакнуваат своите проблеми кои треба да им се решат.

Редовната комуникација со граѓаните è неопходна за буџетската транспарентност и отчетноста за домаќинското трошење на буџетските пари.

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
Skip to content